loading...
دانلود رایگان نوحه و مداحی
محمد بربری بازدید : 295 1390/11/29 نظرات (0)

هدفمندی یارانه ها

انقلاب اسلامی ایران که با قیام مردی از قم بار دیگر پس از سالها پرچم اسلام را در افق نگاه بشر برافراشت ،گفتمان عدلِ علی را دوباره به یاد شیعیان آورد...عدالتی که می رفت تا در دهکده کوچک جهانی به فراموشی سپرده شود... 'گفتمانی که درمسیر راه نورانی آن ، علمدار این انقلاب، امام خامنه ای و ایرانیان زمینه ساز ظهور طیِ طریق می کنند تا انشالله به زودی شاهد عدل گستر موعود و تحقق وعده الهی باشیم.دراین مسیر هرقدمی که به سوی عدالت برداشته می شود یک قدم به ظهورعدالت نهایی درزمین نزدیک می شویم. ایران کشور امام زمان عج و منتظر ظهور اوست پس خود درمسیر عدالت گام می دارد .هدفمندی یارانه ها گامی بزرگ درجهت عدالت و پیشرفت ملت ایران است و مقدمه ای برای جهش به سوی قله ی نهایی و آرمانی حرکت ملت ایران است؛ مقدمه ای که به یقین مارا به ظهور آن عدالت گستربزرگ نزدیک می کند.

 


عدالت ،غایت رسالت انبیا

همه پيامبران الهی كه از طرف خدای متعال در ميان بشر مبعوث شده‏اند، برای دو هدف اساسی بوده است؛ هدف نخست، برقراری ارتباط صحيح ميان بنده و خالق خویش، ميان بنده و خداست؛ به تعبير ديگر منع بشر از پرستش هر موجودی غير از خالق خویش كه در كلمه طيبه «لا اله‏ الا الله» خلاصه می‏شود. هدف دومی كه برای بعثت پيامبران از طرف‏ خداوند متعال تبیین شده است، برقراری روابط حسنه و صالحه ميان افراد بشر، بر پایه ی عدالت، محبت، احسان، تعاون وخدمت به يكديگر است ، و رسیدن جوامع بشری به این کمالات، غایت آرزوی آفرینش است.

 

قرآن كريم راجع به این هدف والای پیامبران می فرماید: «لقد ارسلنا رسلنا بالبينات و انزلنا معهم الكتاب و الميزان ليقوم‏ الناس بالقسط» (حديد/25)، ما پيامبران خويش را با دلايل روشن فرستاديم و با آنها كتاب و معيار فرود آورديم تا مردم عدل و قسط را به پا دارند.

قرآن با صراحت هدف انبياء و بلكه‏ مأموريت و رسالت آنهارا برقراری عدل در ميان بشر بيان می‏كند.همانطورکه در اين آيه می‏فرمايد ما فرستادگان خودمان را با دلائل روشن فرستاديم و همراه آنها كتاب و دستور و نوشته فرستاديم «ليقوم الناس بالقسط »، برای اينكه همه‏ افراد بشر به عدالت رفتار كنند و اصل عدالت در ميان افراد بشر بر قرار گردد.


بنابراين مسأله برقراری عدالت، هدف اصلی و عمومی همه انبيا بوده است، يعنی انبيا كه آمده‏اند يك كار، يك‏ وظيفه، يك مأموريت و يك رسالت انجام بدهند وآن تلاش برای ایجاد قسط ومساوات و در یک کلام عدل وعده داده شده است.

دغدغه اصلی اولیای الهی و عموما بشر از آغاز، بهره مندی از یک زندگی توام با آرامش در جامعه ، در کنار انسانهای دیگر بوده است.

واین آرامش تحقق نمی یابد مگر با اینکه هر چیز و هر کس عادلانه در جایی که باید ،باشند.

و داعیه عدالتخواهی در اذهان مردم نهادینه وبه خواست اصلی آنها تبدیل شود وبالطبع این گفتمان در جامعه به وجود نمی آید ،مگر اینکه مردم از عادل بودن حاکمان نا امید نشده باشند.

 

انتظار ظهور ، حرکت به سوی عدالت

اسلام به عنوان دین برگزیده حق، به نحو اتمّ، دین عدل و عدالت است. از ابتدای ظهور ِاسلام، رسول اعظم صلی الله عیله و اله، امیرمومنان علی علیه اسلام و سایر ائمه هدی علیهم السلام همواره پرچمداران عدالت در طی اعصار مختلف بود ه اند و جامعه را به مجاهدت برای تحقق آن فرا خوانده اند ، وهمین موجب شده است که تا به امروز، این جریان عظیم در مسیر نورانی ظهور "عدل مطلق" ، که وعده بر حق الهی است، به حرکت خود ادامه دهد.

انقلاب اسلامی ایران که با قیام مردی از قم بار دیگر پس از سالها پرچم اسلام را در افق نگاه بشر برافراشت ،گفتمان عدلِ علی را دوباره به یاد شیعیان آورد...عدالتی که می رفت تا در دهکده کوچک جهانی به فراموشی سپرده شود...

گفتمانی که مسیرش را حضرت روح الله ،بزرگ پرچمدار انقلاب صغری به ملت های جهان نشان داد و در ادامه این راه نورانی علمدار این انقلاب، امام خامنه ای و ایرانیان زمینه ساز ظهور طیِ طریق می کنند تا انشالله به زودی شاهد عدل گستر موعود و تحقق وعده الهی باشیم.دراین مسیر هرقدمی که به سوی عدالت برداشته می شود یک قدم به ظهورعدالت نهایی درزمین نزدیک می شویم . راه ظهور امام عصرعج راهی ست که یک ملت با یاری خداوند باید طی کند .بنابراین هرقدرموفق به اجرای عدالت درجامعه خودشویم یک گام به سوی ظهور امام زمان ارواحنافداه نزدیک شده ایم.

 

درد بزرگ بشريت؛ فقدان عدالت‏

درد بزرگِ بشريت، امروز همين مسأله فقدان عدالت است. هميشه دستگاههاى ظلم و جور در سطح دنيا به شكلهاى مختلف بر مردم جفا كرده‏اند؛ بشريت را زير فشار قرار داده‏اند و انسانها را از حقوق طبيعى خود محروم كرده‏اند؛ اما امروز اين معنا از هميشه تاريخ بيشتر است و رفع اين را انسان از ظهور مهدى موعود مى‏طلبد و انتظار مى‏برد. بنابراين، مسأله، مسأله طلبِ عدالت است.

برادران و خواهران عزيز! نياز عمده امروزِ كشور ما عدالت است. مردم از تبعيض رنج مى‏برند. مسؤولان كشور - كه بحمداللَّه مسؤولان ارشد كشور مؤمن و پاكيزه‏اند - اگر مى‏خواهند آنچه را كه نياز حقيقى مردم است، اعمال كنند، بايد به عدالت بينديشند. اگر فكر و انگيزه عدالت در دلها زنده باشد، آن‏گاه فرصت، كار و توفيق براى بازكردن گره‏ها يكى يكى به وجود خواهد آمد؛ بيكارى و مسائل اقتصادى و مشكلات گوناگونى كه در زمينه‏هاى فرهنگى وجود دارد، حل مى‏شود و رشد علم در دستگاههاى علمى و در دانشگاهها ممكن خواهد شد.

بی تردید انقلاب ما آغازحرکت به سوی عدالت بود.اما بودندکسانی که ازین مسیرمنحرف شدند و با تساهل خود دراجرای امرالهی عدالت این حرکت آرمانی را با مشکل مواجه کردند.ولی امر مسلمین در  دولت اصلاحات  خلاء بزرگ موجود در کشور و درسطح کلان تر در دنیا را نبود گفتمان عدالت بیان می کنند.شرایطی که مردم از تبعیض رنج می برند اشرافیگری و فاصله طبقاتی در جامعه نهادینه شده و آحاد جامعه از بی عدالتی موجود در عذابند.

برادران و خواهران عزيز! نياز عمده امروزِ كشور ما عدالت است.

مردم از تبعيض رنج مى‏برند. مسؤولان كشور - كه بحمداللَّه مسؤولان ارشد كشور مؤمن و پاكيزه‏اند - اگر مى‏خواهند آنچه را كه نياز حقيقى مردم است، اعمال كنند، بايد به عدالت بينديشند. اگر فكر و انگيزه عدالت در دلها زنده باشد، آن‏گاه فرصت، كار و توفيق براى بازكردن گره‏ها يكى يكى به وجود خواهد آمد؛ بيكارى و مسائل اقتصادى و مشكلات گوناگونى كه در زمينه‏هاى فرهنگى وجود دارد، حل مى‏شود و رشد علم در دستگاههاى علمى و در دانشگاهها ممكن خواهد شد..بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در ديدار اقشار مختلف مردم به مناسبت نيمه شعبان در مصلّاى تهران‏.30/7/1381

 

اما حرکت آرمانی ملت ایران ادامه می یابد . مطالبه عدالت درجان مردم سبب می شود که فضای جامعه به دنبال تحولی تازه باشد ،زیرا این یک ملت است که  تحقق آرمانهای انقلاب را می خواهد. ومگرآرمان انقلاب این ملت چیزی بجز سپردن پرچم بدست آن عدالت گسترنهایی ست ؟ در انتخابات ۸۴ ، مردم مردی را بر می گزینند که اصلی ترین شعارش گفتمان عدالت است و احیا گر روح عدالت طلبی است."مردی از جنس صبح" که آمدنش آغازی برای تحولی شگرف در این مسیر حق طلبانه است....

مسیر ِهمان انقلابی که پیر طریقتمان از آن پابرهنگانش می دانست و سرنوشت محتوم را برای آن همان وعده حق الهی می داند ...زمینه ساز بودن برای انقلاب منجی وعدالت موعود.

مردی از جنس مردم که نشان داد انقلابی که خمینی کبیر به دستمان سپرده امانتی است که در مسیر حقانیت  وبایدآن را  به سر منزل مقصود که همان عدالت موعود است برسانیم. حرکت ملت ایران به سوی عدالت گسترحقیقی روز به روز شتاب بیشتری می گرفت و گواه آن محبوبیت کسی بود که به سوی عدالت گام برمی داشت. رهبرعزیزمان علت محبوبیت دکتراحمدی نژاد را این گونه بیان می کنند:

"سخن صريح و قاطع و صادقانه ايشان در تعهّد به خدمتگذاري و رفع‌محروميّت و مبارزه با فساد و لحن افتخارآميز ايشان در پايبندي به اسلام و آرمان‌هاي ‌انقلاب كه با منش‌مردمي و ساده‌زيستي همراه بود، دل‌ها و آراي مردم را متوجّه ايشان (آقاي‌احمدي‌نژاد) كرد. "مراسم تنفيذ حكم رياست جمهوري ـ 12/5/84

 سخن صريح و قاطع و صادقانه ايشان در تعهّد به خدمتگذاري و رفع‌محروميّت دل‌ها و آراي مردم را متوجّه ايشان كرد

علت محبوبیت دکتراحمدی نژاد این بودکه...نشانی از عدالت همراه داشت...نشانی از نهج البلاغه...مردی که راهی را آغاز کرد که رایحه خوش خدمت و عدالت را در جامعه طنین افکند و گفتمان جامعه عادل موعود را در کشور به یاد همگان آورد. با ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد فضای جدیدی در کشور به وجود می آید.دیگر اولویت خدمت با باج خواران و رانت خواران و با باند زور و زر و تزویر نبود.این بار همان هدف الهی حکومت اسلامی سرلوحه کار قرار گرفت،مستضعفینی که وارثین زمین هستند ،می شوند اولویت خدمت.مستضعفینی که داشتند در کشاکش نرخ ارز و دلار و دست به دست شدن سرمایه های کلان جامعه در میان قشری اقلیت وخاص نادیده گرفته شده بودند وشهروند درجه دو به حساب می آمدند.این بار دولتمردانی زمام امور را در دست داشتند که از متن مردم برخواسته بودند و مهمتر از آن به آرمان های انقلاب وخمینی کبیر افتخار می کردند و تمام تلاششان این بود که در این مسیر گام بردارند.

از روزهای اول استقرار دولت رسیدگی به اقشار آسیب پذیر جامعه مورد نظر قرار می گیرد و همین امر دنبال می شود.دولت با انجام سفرهای استانی ورسیدگی به اقشار محروم و آسیب پذیر جامعه که تا آن زمان مورد بی مهری مسئولین بودند وکم کم داشتند فراموش می شدند موجی از امید به احیای آرمانهای انقلاب را در میان احاد ملت به وجود آورد

موجی از امید به احیای آرمانهای انقلاب

اميد اين را نداشتند كه حتى يك مدير درجه‏ى سه به آنها سركشى كند!!

شما مى‏بينيد مسئولين كشور، هيأت دولت، رئيس جمهور به سرتاسر كشور مسافرت ميكنند. اين معنايش اين است كه نگاه و عواطف و همت مسئولين بايد ميان همه‏ى شهرهاى كشور تقسيم شود. اينجور نباشد كه يك شهرى، يك منطقه‏اى كه دوردست است، از شعاع همت و تصميم مسئولين دور بماند؛ نه، دور و نزديك ندارد. امروز در اين كشور شهرهائى و مناطق دوردست و كوچكى موفق ميشوند كه مسئولان كشور را، يعنى رئيس جمهور را، دولت را، وزرا را از نزديك ببينند، به آنها نامه بدهند يا حرف بزنند و از زبان آنها و حنجره‏ى آنها مستقيماً سخن بشنوند كه در روزگارهاى گذشته در طول تاريخ، اميد اين را نداشتند كه حتى يك مدير درجه‏ى سه به آنها سركشى كند. پس اين يك عامل، يعنى عامل احساس مسئوليت از سوى مسئولان كشور و مديران ارشد كشور امروز وجود دارد.

15/10/1386 در ديدار عمومى مردم ابركوه

در طول اين مدتها يك بعضى از شهرهائى كه مسئولان كشور - رئيس‏جمهور و وزرا - به آنجا رفتند، هرگز در طول اين مدتها شايد يك مديركل را هم نديده بودند كه برود و از آنها احوالى بپرسد؛ سئوالى بكند.مديركل را هم نديده بودند!

9/4/1386 در ديدار رئيس‏جمهور، مسئولان و كارگزاران نظام‏

امروز اين دولت در تاريخ صدساله كشورمان، محبوب‌ترين دولت‌هاست.بيانات رهبری در حرم مطهر حضرت امام خميني (ره) ـ 14/3/85

ما علت محبوبیت این دولت چیست ؟ آیا چیزی بجزحرکت یک ملت به سوی عدالت و طلب عدالت او . و آیا همین طلب عدالت نیست که زمینه ساز ظهور امام زمان عج است ؟لمس مشکلات مردم توسط بدنه دولت وشخص رییس جمهور وسعی در برطرف ساختن آنها موانعی را که قبل ها در پیچ و خم های اداری برای رسیدن اعتبار به محل مورد نظر وجود داشت از بین برد وکارها با سرعت بیشتری انجام می پذیرفت و طعم شیرین عدالت را حتی در دور افتاده ترین نقاط چشیدند. مردم محرومی که حتی شاید روزی تصور هم نمی کردند مسئولی به دیدارشان بیاید ،مورد مهر و دلجویی رییس جمهور قرار می گرفتند ،رییس جمهوری که پای درد ودل آنان می نشیند و مشکلاتشان را از نزدیک حس می کند.امید به انقلاب و آرمانهایش در دلهای مردم دوباره شکوفا می شود و باور قلبی و اعتمادشان به جمهوری اسلامی ، به ایران و انقلابشان دو چندان می شود، اعتبارات به مسائل هدف اختصاص می یابند و صرفه جویی در هزینه ها و هدر روی های معمول کاهش محسوسی می یابد.آیا این ها گامهایی بزرگ به سوی عدالت گسترنهایی نیست ؟

 

 

 محبوبیت دولت عدالت محور به این دلیل بود که رسیدگی به ولی نعمتان انقلاب امام خمینی ره را بار دیگر در صدر برنامه ها قرار داده بود .این نکته درست است که تا رسیدن به عدالت مطلق راهی به طولِ رسیدن به ظهور در پیش رو داریم اما همین گام نهادن در این مسیر الهی ،رشادت وشجاعتی طلب می کند که مردم تا قبل از این جز از زبان ولی امرِ خود امام خامنه ای نشنیده بودند و این بار در امتداد فرمایشات امیرِ علمدار عصر ظهور ،مردی آمده بود تاگامهای حرکت یک ملت به سوی ظهور را سرعت بخشد.رهبرعزیزمان می فرمایند:

 مردم تشنه‌ي عدالت، تشنه‌ي مبارزه با فساد و تشنه‌ تمسك به اصول‌ انقلاب بودند، كه وقتي ديدند يك‌ نفر صادقانه اين شعارها را سردست گرفته و مطرح ‌مي‌كند، حول‌محور او جمع‌شدند. خود اين نعمت‌ بزرگي است كه اين تفكر به صورت يك گفتمان مسلّط درجامعه درآمد و همچنان ادامه‌دارد و بعد از روي‌ كارآمدن اين ‌دولت، بحمدا... تقويت هم شده ‌است.
ديدار با رئيس جمهور و هيئت وزيران ـ 6/6/85

 

ایجاد عدالت اقتصادی یکی از مهمترین مباحث است ،بهره مندی عادلانه از بیت المال که نیاز ضروری برای برقراری مساوات است که باید به صورت اصلاحات زیر بنایی در کشور صورت بگیرد.

هدفمندی یارانه ها یکی از مهمترین مسائل زیر بنایی است که می تواند اقتصاد کشور رادرمان کند، اهمیت این مسئله تا بدان جاست که امام خامنه ای از آن با عنوان"ارزوی نظام"یاد می کند

آرزویی که در دولت های قبل با وجود تاکیدات معظم له مورد اهمال واقع شده بود.

آرزویی که در دولت نهم ودهم مورد اهتمام ویژه دولت قرار گرفت ویکی از موارد اصلی در دستور کار دولت بود.

آرزویی که همچون بسیاری از کارهای بر زمین مانده ای که سالها مردم تحققش را می خواستند توسط دولت خدمتگذار و عدالت محور انجام پذیرفت.

 

البته در مورد عدالت - عدالت خيلى مسئله‏ى مهمى است - ما حرفهاى زيادى عرض كرده‏ايم و در ذهن هست. حالا اين جمله را عرض بكنيم. عدالت را اولاً بايد تعريف كنيد - به نظرم من اين را جداگانه هم اينجا نوشته باشم - و مشخص كنيد كه اين عدالتى كه ميخواهيم به آن برسيم، چيست. اولاً عدالت فقط عدالت در مسائل اقتصادى نيست، يك بخش عمده‏اش مسئله‏ى اقتصاد است. در قضاوتها، در داورى‏ها، در نگاه‏ها، در نظرها، در اظهارات، در موضعگيرى‏ها، همه بايستى شاخص عدالت را در نظر داشته باشيم. از همه مبتلابه‏تر، همين مسئله‏ى عدالت اقتصادى و عدم توزيع عادلانه‏ى ثروت عمومى و درآمد عمومى ملى بين آحاد جامعه است كه نمونه‏هاى فراوانى دارد كه زياد است و يكى‏اش همين يارانه‏هاست كه ما خودمان يارانه ميدهيم؛ به فقير كمتر ميدهيم، به غنى بيشتر ميدهيم! الان اينجور است ديگر. الان يارانه‏هائى كه دولت دارد ميدهد، بيت‏المال دارد ميدهد، به فقرا داريم كمتر يارانه ميدهيم، به اغنياء بيشتر داريم ميدهيم. اين هدفمند كردن يارانه‏ها كه مطرح شده، واقعاً يك امر مهمى است. سالهاست كه اين جزو آرزوهاست، جزو كارهاست. بنده در دولتهاى قبل دو سه مرتبه كتباً و شفاهاً به دولتها گفته‏ام، منتها دنبال اين نميرفتند؛ كار سختى است، كار پردردسرى است. همين طور ترجيح ميدادند كه بماند. خوب، حالا اين دولت دنبال اين كار رفته. بالاخره بايد اين را دنبال كنيد، كه كار ظريفى هم هست.

بيانات در ديدار اعضاى هيئت دولت - شهریور 88

 

اين مسئله‏ى طرح تحول هم كه اخيراً دولت مطرح كرده، اين هم از همان كارهاى بزرگ و از همان كارهايى است كه جرئتِ اقدام به آن كار، خودش باارزش است. خب، همه اين سرفصلها را قبول كرده‏اند و قبول دارند. همين مسئله‏ى هدفمند كردن يارانه‏ها، واقعاً چيز خيلى مهمى است؛ در دولتهاى قبل هم مطرح بوده - بارها صحبت شده بود و گفته شده بود - منتها پيشرفت نميكرد. يا مشكلاتى كه در قضيه‏ى بانكها و ماليات و بيمه و گمرك و ساير چيزهايى كه در بخشهاى مختلف اين طرح تحول وجود دارد، كارهاى بسيار بزرگ و مهمى است؛ حتماً هم بايد انجام بگيرد. من توصيه ميكنم در اين كار حزم به خرج بدهيد؛ يعنى مطلقاً نگذاريد در اين قضيه‏ى بزرگ، شتابزدگى به وجود بيايد. اين كار، كار مهم و كار بزرگى است؛ اگر ان‏شاءاللَّه بتوانيد اين را خوب انجام بدهيد، يك قدم بلند براى پيشرفت كشور برداشته‏ايد؛

امام خامنه ای در ديدار رئيس‏جمهوری و اعضاى هيئت دولت - شهریور 87


در تاریخ مدیریت اقتصاد ایران ، بحث اصلاح یارانه ها چند بار به عنوان راهی برای برون رفت از اقتصاد متکی به نفت مطرح شده است همچنانکه در تجربه سایر کشورها متناسب با شرایط خاص آنها ، طرح هدفمندسازی یارانه‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. دست کم در سه دهه حیات جمهوری اسلامی برای موضوع هدفمندی یارانه‌ها و اصلاح قیمت حامل‌های انرژی مطرح شده است. بنابراین دولت دهم امروز با اجرای این طرح در واقع به احیای یکی از قوانین بر زمین مانده همت گماشته است. البته تصمیم دولت دهم برای اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها ، این تفاوت را با طرح دولت های پیشین دارد که جهت گیری اصلی این طرح در کابینه احمدی نژاد حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و رفع فاصله و شکاف طبقاتی میان فرادستان و فرودستان جامعه است این در حالی است که طراحان این موضوع در گذشته در چشم انداز جراحی اقتصادی فقط به پیشرفت طرح توسعه خویش می اندیشیدند بنابراین چندان خود را مکلف به تنظیم برنامه‌های حمایتی مثل بسته های دهگانه دولت دهم نمی کردند.

طی 30 سال گذشته همواره مباحث مربوط به افزایش قیمت حامل‌های انرژی از جمله موضوعات مهم و پرحاشیه بوده است. این مساله بارها در مراحل مختلف تا مرز تصمیم‌گیری نهایی پیش رفته و هر بار به دلیلی متوقف یا به طور ناقص به اجرا درآمده است. نخستین بار در برنامه اول توسعه در سال 1368 اصلاح قیمت انرژی گنجانده شد و در مجلس به تصویب رسید، اما در اجرا متوقف شد. در برنامه دوم توسعه، دولت اصلاح قیمت انرژی را پیشنهاد داد اما مجلس به دلایلی با آن موافقت نکرد. سرانجام در برنامه سوم توسعه دولت در ماده 117 اصلاح قیمت انرژی را گنجاند که پس از بحث‌های چالشی در مجلس حذف گردید. در ماده 3 برنامه چهارم موضوع اصلاح قیمت انرژی و اصلاح رابطه مالی دولت و شرکت نفت مطرح شد که به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسید، اما بعداً ماده 3 دو باره در مجلس هفتم حذف شد.


بنابراین چنان که پیداست به طور مشخص طرح اصلاح یارانه ها اولین بار در برنامه سوم توسعه مطرح شد. ماده 46 قانون برنامه سوم دولت را مکلف کرده است تا پایان سال دوم برنامه سوم مطالعات هدفمند کردن یارانه‌های حامل‌های انرژی، گندم، برنج، روغن نباتی، قند، شکر، پنیر، دارو، شیرخشک، کود، بذر و سم را انجام داده، از سال سوم برنامه اجرایی شود.همچنین ماده 95 قانون برنامه سوم که دولت را مکلف کرده است از طریق هدفمند کردن یارانه ها و تخصیص برنامه‌های جامع عدالت اجتماعی را به اجرا بگذارد و نیز قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت که در آن دولت مکلف شده است تا در جهت توسعه حمل و نقل درون‌شهری و برون‌شهری نسبت به بهینه‌سازی عرضه خدمات حمل و نقل، تولید خودرو و خروج بنزین و گازوئیل از سبد حمایتی حداکثر از ابتدای سال 1391 اقدام کند.
البته در قانون برنامه توسعه سوم و چهارم ، اصلاح یارانه ها هیچ گاه به صورت یک قانون مرجع و در سرلوحه تصمیم های دولت های وقت مطرح نشد. بلکه در حاشیه و کنار قوانین و تصمیم های اقتصادی دیگرارائه گردید. این نکته بدون شک یکی از تفاوت های تصمیم امروز دولت دهم با دولت های پیشین است زیرا در این دوره طرح هدفمند سازی یارانه ها به عنوان محور برنامه های دولت به منصه ظهور رسیده است.

http://hadafmandsazi.ir/province/123-2010-09-09-12-44-07

 

شجــاعت وقاطــــعیت مقدمه ای برای اجرای عدالت

دولت با علم به اینکه باند زور و زر وتزویر با کارشکنی های متعدد سعی در سنگ اندازی در راه این هدف مهم را دارد،با نهایت تلاش شجاعانه خود این راه را انتخاب و مصمم در آن حرکت کرد.راهی با پیچ وخم های فراوان که به دلیل گستردگی وعظمت طرح پتانسیل فراوانی می خواهد و همینطور شجاعتی که جز در دولت مهر و شخص دکتر احمدی نژاد وجود ندارد.شجاعتی که در دولت های قبل با تمام ادعایی که وجود داشت،نمودار نشد وفرمان رهبری مسکوت ماند واین بود که از زمان برنامه سوم توسعه این لایحه با کارشکنی ها و بی میلی دولتمردان رو به رو شده بود و جز با دستان توانمند خادم ملت نشان داده نشد.

 

خصوصيت ديگر، شجاعت اين دولت و قاطعيت اوست. اين كار بزرگى كه شما براى سهميه‏بندى بنزين انجام داديد كه يك قدم اولى است تا يارانه‏ها هدفدار و هدفمند شده و به آن سرمنزل خود هدايت و مصرف بشوند - البته من مى‏بينم در برخى از گوشه‏كنارهاى دولت، خودشان هم گاهى به عظمت اين كار توجه ندارند؛ خيلى كار بزرگى انجام گرفته كه ان‏شاءاللَّه اگر يادم ماند، بعد ممكن است اشاره كنم كه اين كار بايستى تا آن منزل آخر پيش برود و نبايد در اين كار هيچ توقفى و اختلالى ايجاد كرد - يا بقيه‏ى اقدامهايى كه شده، حاكى از شجاعت و قاطعيت اين دولت است.بيانات دراجتماع بزرگ زائران ومجاوران حضرت علی بن موسی الرضا(ع)- فروردین 88

ما احتياج داريم به اقدامات شجاعانه. يكى از چيزهائى كه من در مورد اين دولت خدا را شكر ميگويم، همين است كه شجاعت اقدام وجود دارد. با ترديد، با تزلزل، با ترس و لرز نميشود كارهاى بزرگ را انجام داد؛ لازم است با شجاعت وارد شد.

9/4/1386 در ديدار رئيس‏جمهور، مسئولان و كارگزاران نظام‏

هدفمنـــــــدی یارانه ها،زمینه ســـاز عــــــــدالت

اميدواريم ان‌شاءاللَّه خداوند متعال به همه توفيق بدهد، همه‌تان را تأييد و كمك كند. ان‌شاءاللَّه اين مسئله‌ى هدفمند كردن يارانه‌ها هم كه حالا شنيدم باز يك توافقهائى دارد صورت ميگيرد، به بهترين شكل توافقى صورت بگيرد و كارهاى خوبى انجام شود و مردم بتوانند طعم تدابير شماها و تلاش شماها را ان‌شاءاللَّه بچشند و بهره ببرند.بیانات امام خامنه ای در ديدار جمعى از مسئولان نظام جمهورى اسلامى- فروردین 89

يكي از مهمترين طرح ها هدفمند كردن يارانه هاست اين طرح يك گام بلند در جهت اجراي عدالت است.این طرح اصلاح‌کننده وضع اقتصاد کشور و پرکننده فاصله‌هاست البته شیاطین دور و نزدیک با هر قدمی در راه عدالت مخالف هستند؛ چرا که شعار عدالت و حرکت در جهت عدالت انسان‌ها را به عدالت گستر حقیقی نزدیک می‌کند به همین دلیل آنها مخالفت می‌کنندرییس جمهور در دیداربیرجند - اسفند 88

 

الان خوشبختانه دولت هم منابع خود و هم مجوزها را در آمایش صنعت و کشاورزی در سراسر کشور توزیع کرده است و به استانی که می رویم تصمیم می گیریم که 20 تا صنعت در انجا ایجاد شود ، این عدالت با توجه به شرایط هر شهرستان باید توزیع شود و فرصت دهیم همه استعدادها و توانمندیها شکوفا شود، این یعنی عدالت، ما می خواهیم پیشرفت کنیم همراه عدالت ، وقتی عدالت هست سرعت پیشرفت هم بالا می رود.رییس جمهور در گفت و گو با شبکه خبر- 26 شهریور 89

 

طرح هدفمند کردن یارانه ها از طرح های بسیار مهم و اساسی در جهت عدالت و احیاء اقتصاد ایران است .ملت ایران استعدادها و توانمندی های فراوانی دارد اما آن گونه که شایسته است مورد حمایت و هدایت قرار نگرفته است از این رو طرح هدفمند کردن یارانه ها اولا اجرای عدالت است و ثانیا هدایت و حمایت درست از همه استعدادها و توانمندی های ملت ایران در مسیر پیشرفت و شکوفایی است. رییس جمهور در اجتماع مردم گرگان؛- مهر 89

 

هدفمندی یارانه ها ،کاری بزرگ که جرات انجام آن فقط از مردی برمی آید که سرباز صالح روح الله است،با صلابتی که به نسل هیبت امام ره بر می گردد.قاطعیتی که باعث می شود تمام آنچه که باید در طول دوره های گذشته انجام می گرفت و بیماری اقتصاد ایران درمان میشد در این زمان به دوش دولت نهم ودهم قرار بگیرد و با تمام مخالفت ها و دشمنی های کارشکنانه به انجام برسد.

طرح تحول اقتصادي، ضروري‌ترين ومهم ترین اقدام اقتصادي تاريخ ايران است، كاري كه ابعاد سياسي و اجتماعي‎اش، كمتر از ابعاد اقتصادي‌ آن نيست. البته ضرورت اين تحول مهم هميشه احساس مي‌شد ،ولی در دهه گذشته مورد اغفال دولتمردان واقع شد، اما اين دكتر احمدي‌نژاد بود كه وظيفه سنگين و مأموريت خطير اجراي آن را برعهده گرفت. پس وظيفه همه اجزاء تأثيرگذار جامعه است كه از شجاعت او و دولتش، دفاع و حمايت كرده و براي برطرف ساختن مشكل تاريخي سيستم اقتصاد یارانه ای، با او همراه شوند.
تا بتوان به هدف اصلی این طرح یعنی عدالت در تقسیم بیت المال رسید.طرحی که مستلزم بسیج عمومی کشور برای اجرا می باشد.

 

پـــرچم داری عــــــــدالت گامی به سوی ظهور

شما هم دولتى هستيد كه اين دو خصوصيت را جزو شعارها و برنامه‏هاى عملكرد خودتان قرار داده‏ايد؛ هم به مردم اميد مى‏دهيد، هم وعده‏ى عدالت مى‏دهيد. همان اميد هم به خاطر اين است كه شما پرچم عدالت را بلند كرده‏ايد و دم از عدالت مى‏زنيد. حقيقتاً هم خلأ امروز دنيا، بيش از همه چيز خلأ عدالت است. در كشور و جامعه‏ى خود ما هم بيشترين چيزى كه اين جامعه تشنه‏ى اوست، عبارت است از عدالت. وقتى ما به مشكلات، كمبودها، توقعات و انتظارات مردم و آرزوهاى بلندى كه در ذهن خود ما براى مردم هست، نگاه مى‏كنيم، مى‏بينيم تقريباً همه‏ى اينها برمى‏گردد به مسئله‏ى تأمين عدالت؛ كه اگر عدالت تأمين بشود، همه‏ى اين چيزها حل خواهد شد. شما عدالت را مطرح كرديد، خيلى خوب است. البته ممكن است در اين وادى طولانى و پرخطر و دشوار، شما بتوانيد قدمهايى را طى كنيد؛ ممكن است تا پايان راه، عمرهاى ما يا فرصتهاى خدمتگزارى كفاف ندهد؛ اما همين قدمى كه مى‏گذاريد و جهتى كه اتخاذ كرده‏ايد، بسيار باارزش و زنده‏كننده‏ى اين شعار است.


بيانات معظم له در ديدار رئيس جمهور و اعضاى هيأت دولت به مناسبت هفته دولت - شهریور 86

 

لكن نفس رويكرد شما به عدالت، چيز بسيار باارزشى است و هر مقدارى كه مى‏توانيد بايستى حركت كنيد كه:به راه باديه رفتن به از نشستن باطل ‏ كه گر مراد نجويم به‏قدر وسع بكوشم .بهتر از اين است كه انسان اصلاً دم از عدالت نزند، عدالت را فراموش كند، عدالت را در لابه‏لاى مفاهيم ديگرى مخفى و گم كند و از ذهن و چشم انسان دور بشود. اينها جايز نيست.4/6/1386 در ديدار رئيس جمهور و اعضاى هيأت دولت به مناسبت هفته دولت و در آستانه‏ى نيمه‏ ى شعبان

 

دولت نهم و در ادامه آن دولت دهم با ایجاد گفتمان عدالت رو حی تازه را در میان آحاد جامعه می دمد و دغدغه عدالت خواهی را در جان و دل مردم زنده می کند،عدالت خواهی نیاز روز می شود و مردم خواهان مطالبه آن.ممکن است در برخی زمینه ها به دلیل مسائل زیر بنایی و کارشکنی ها هنوز شامل شکفتن جوانه های عدالت نشده باشیم اما همین که بستر این جوانه زدن در اقصی نقاط کشور فراهم آمده است،نشاطی مضاعف را به وجود می آورد،نشاطی که توام با امید رسیدن به عدالت مطلق"وعده خدا"می باشد.

 

آمـادگی ملت برای جــهـشــی بلنــد به سوی عدالـت

اين دهه را ده سال پيشرفت و عدالت كشور و نظام جمهورى اسلامى ناميديم؛ در حالى كه از آغاز انقلاب، ملت ايران با حركت عظيم خود و با ايجاد و استقرار نظام جمهورى اسلامى، به سمت پيشرفت و عدالت حركت كرده است. ده سال آينده چه خصوصيتى دارد كه آن را به عنوان دهه‏ى پيشرفت و عدالت نامگذارى كرده‏ايم؟ به نظر ما تمايز ده سال آينده با سه دهه‏ى گذشته، در آمادگى‏هاى بسيار وسيع و عظيمى است كه در كشور عزيزمان براى پيشرفت و عدالت به وجود آمده است، كه اين آمادگى‏ها به ملت بزرگ و مصمم ما اجازه ميدهد كه در اين زمينه يك جهش و يك گام بلند نشان بدهد. ملت، آماده‏ى يك حركت پرشتاب و بزرگى به سمت پيشرفت و عدالت است؛ چيزى كه در دهه‏هاى قبل، اين امكان با اين گستردگى براى ملت فراهم نبود

...من عرض ميكنم چند عنصر تأثير زيادى دارد: يكى حضور نسل جوانِ تحصيلكرده‏ى ماست

عنصر ديگر، تجربه است. نخبگان و مسئولان كشور در طول سالهاى گذشته در مواجهه‏ى با مشكلات گوناگون، تجربه‏هاى بسيار ذى‏قيمتى كسب كرده‏اند. اين تجربه‏ها امروز در اختيار مردم است.

نمونه‏ى ديگر، همين مسئله‏ى هدفمند كردن يارانه‏هاست، كه اين ناشى از تجربه‏ى بلندمدت نخبگان كشور است كه در طول اين سالها به اين نقطه رسيده‏اند كه يارانه‏هائى كه از كيسه‏ى بيت‏المال - يعنى از جيب عموم مردم - بيرون ميرود و به عموم تعلق ميگيرد، بيشتر متوجه به قشرهائى بشود كه نياز آنها بيشتر است؛ يعنى قشرهاى محروم و طبقات متوسط به پائين جامعه، از بيت‏المال و از كيسه‏ى عمومى ملت بيشتر برخوردار شوند تا طبقات بسيار مرفه و كسانى كه در حقيقت احتياجى هم به اين يارانه‏ها ندارند. رسيدن به اين حقيقت و تصميم و عزم راسخ بر اجراى آن، ناشى از تجربه‏ى طولانى‏مدتى است كه در طول اين سالها متراكم شده است و به مرحله‏ى عمل درآمده است.

عنصر ديگر، زيرساختهاى كشور است. امروز كشور ما مثل دهه‏ى اول يا دهه‏ى دوم انقلاب نيست كه زيرساختهاى علمى و مورد نياز را در كشور فاقد باشد. امروز جوانهاى ما و متخصصين ما و دانشمندان در هر رشته‏اى كه وارد ميشوند، ميتوانند كارهاى بزرگ انجام دهند؛

...

همين سركشى كردن مسئولين به گوشه و كنار اين كشور، نقاط محروم، استانهاى دوردست، در استانها به شهرهاى گوناگون رفتن، با مردم تماس گرفتن، اوضاع را از نزديك ديدن، با چشم مشكلات را مشاهده كردن، يك تجربه‏ى عظيم و گرانقدرى براى مأمورين ما و مسئولان كشور به وجود آورده است؛ اينها زمينه‏ى يك جهش است براى اينكه كشور بتواند ان‏شاءاللَّه در طريق پيشرفت و عدالت حركت كند؛ و اين ايجاب ميكند كه دهه‏ى آينده - يعنى ده سالى كه از امسال آغاز ميشود - براى كشور ما و براى نظام جمهورى اسلامى، ده سال پيشرفت و عدالت باشد؛ كه همه بايد در اين قسمت تلاش و كار كنند.

يكى از مصداقهاى عدالت، مبارزه‏ى با فساد مالى و اقتصادى است كه بايستى جدى گرفته شود. من سالها پيش هم اين را گفته‏ام، بارها هم تأكيد كرده‏ام، تلاشهاى خوبى هم انجام گرفته است و دارد انجام ميگيرد؛ اما مبارزه‏ى با فساد، كار دشوارى است؛ كارى است كه انسان، مخالف پيدا ميكند. شايعه درست ميكنند، دروغ ميگويند و آن كسى كه در اين ميدان جلوتر از ديگران حركت كند، بيشتر از همه مورد تهاجم قرار ميگيرد. اين مبارزه هم لازم است و بايد انجام بگيرد. خوب، كسانى كه بخواهند اين كارهاى بزرگ را چه در زمينه‏ى پيشرفت، چه در زمينه‏ى عدالت انجام دهند، بايد مديرانى باشند كه به اين چيزها معتقد باشند؛ حقيقتاً عقيده داشته باشند كه بايد عدالت برقرار شود، بايد با فساد مبارزه شود. مديران معتقد و مؤمن به اين مبانى كه داراى شجاعت باشند، داراى اخلاص باشند، داراى تدبير و عزم راسخ باشند، قطعاً ميتوانند اين مقاصد و اين اغراض عالى الهى را تحقق ببخشند. اين مطلب اوّلى كه لازم بود عرض كنم.
يك اقدام اساسى در زمينه‏ى همين پيشرفت و عدالت، آن مسئله‏اى است كه من در پيام نوروزى خطاب به ملت عزيز ايران عرض كردم؛ و آن مسئله‏ى مبارزه‏ى با اسراف، حركت در سمت اصلاح الگوى مصرف، جلوگيرى از ولخرجى‏ها و تضييع اموال جامعه است؛ اين بسيار مسئله‏ى مهمى است

بيانات امام خامنه ای دراجتماع بزرگ زائران ومجاوران حضرت علی بن موسی الرضا(ع)- فروردین 88

هدفمندی یارانه ها که حاصل هزاران ساعت کار کارشناسی است،مهمترین راه برای ایجاد توازن در تقسیم بیت المال و مساوات در آن می باشد،وزمینه عدالت گستری در دیگر زمینه ها را فراهم می کند.به راستی این زمینه پیشرفت وعدالت چگونه در بین آحاد ملت به وجود آمده است؟

ملتی که مستعد گامهای بلند در پیشرفت هستند ،ملتی که این استعداد را در میان بحبوحه زور وزر وتزویر به فراموشی سپرده بودند،با دم مسیحایی مردی از جنس عدالت ،به پا می خیزد و به دنبال هدف خود به راه می افتند .

 

کارشکنی شیاطین در اجرای این طرح عظیم

به فضل الهی هرایرانی هرجا که هست یک لوکوموتیو است.قطارپیشرفت ملت ایران روزبه روز درحرکت است.هرکس هرکجا هست.کشاورز کسبه دانشجو محصل معلم
بایدکشور را بسازیم.طرح های بسیاری دردست اجراست.یکی ازین کارهای هدفمندیارانه هاست.حق هرکس درجیب خودش،این یعنی عدالت....
روستایی که دسترسی به منابع ندارد؛همه خانه های همه کسانی که درپی 70 سال گذشته درشرایط اقتصادی نامناسب تحت فشارقرارگرفته اند
امروز حقشان درجیب خودشان قراربگیرد.فرصت ها دراختیارخودشان قراربگیرداین طرح یعنی عدالت،عدالت وقتی محقق خواهد که همه احاد مردم قیام کنند،همه بایستیم تا عدالت محقق بشودیک گوشه ای ازعدالت اجراشودهمه بایدمحکم بایستسم.عدالت وقتی محقق خواهد که همه احاد مردم قیام کنند.همه بایستیم تا عدالت محقق بشود یک گوشه ای ازعدالت اجراشودهمه بایدمحکم بایستسم،تا این طرح زیبا،طرح مردمی،طرح عدالت محوراجراشودهرجاکاری بخواهد درجهت عدالت انجام شود،شیطان ناراحت می شود.چرا ؟چون کینه ها ازبین می رود،محبت ایجاد می شود، الان شیاطین ناراحتند.الان می گن ایران بایدتحت فشارباشد چطورمی خوادهدمفندی رو اجراکند من می گم بهشون.به فضل الهی،ملت ایران همه طرح های بزرگ رو،ازجمله هدفمندی را اجرمی کند.اون یک بهانه یک فرصت یک پله هست باید ازش بریم بالا اگرملت باهم هستند،هیچ مشکلی وجود ندارد.ممکنه درگوشه کنارشیطان کسی راوسوسه کند،مثلا به کارخانه داری وسوسه کند مثلا یک روی این برچسب یک ذره عدد را ببربالااین وسوسه شیطان است.مگه میشه با ایجاد سختی برای دیگران جیبش رو پرکند باد اورده را بادمی برد.ما مسلماینم،موحدیم،اهل حلال وحرام هستیم،اهل عشق ومحبتیم.پیامیرعزیزما فرموده:
اگرکسی سر به بالش بگذارد و درهمسایگی او تا چهل خانه مشکلی پیش می ایدمسلمان نیست
اگرهرجا مشکلی پیش بیاید 75 میلیون،مسلح می شن کمکش می کنند،بگم اولااگر کسی چنین کند ،سودی نمی برد،مثل میکروبی به مال او می افتد
و رحمت بودن،وخاصیت مال او را ازاو خواهد گرفت وثانیامردم اجازه نمی دهند کسی با شایعه بخواد جیب هاشو پرکنه.ثالثا مامورینی هستندکه اگرچنین چیزی شود.اسم اون کارخانه را درتلویزوین اعلام می کندتا برای هیمشه ازکارش پیشمون شود.اونایی تحت تاثیروسوسه بودن توبه کنن به درگاه الهی چه خبرشده مگه دولت پول مردم رو گذاشته درجیب خودشون چی شده،خبری نشده که؟البته بعضی ها هستن نگاه سیاسی دارن:کسایی که به فکرکشور به فکرملت برن یک گوشه ای کارشکنی کنن.مردمی در رنج بیفتن،اونها تبلیغات کنن،بسیارمتاسفیم برای اونها ،اونها جایی ندارن دربین مردم.ما نوکرمردمیم.ما جاروکش مردمیم.ما خادم مردمیم.یک کسی می خواد تولیدی کنه کاری کنه،باید موانع برداریم از جلوش.افتخارو عزت ما درخدمت گذاری به این مردم مومن و افتخارافرین است../رییس جمهور-درجمع پرشور مردم-خراسان شمالی

البته مي دانيد كه هرگامي درجهت عدالت يعني مبارزه با شيطان و شياطين. چرا كه شياطين با كلمة عدالت مخالف اند. رمزش را شما بهتر از من مي دانيد. چون وقتي اسم عدالت مي آيد، بلافاصله در ذهن انسان كامل و عادل واقعي و آن كسي كه بايد بيايد و عدالت را برپا كند، تصوير مي شود و شيطان با او مخالف است و به همين دليل نمي خواهد اسمي از عدالت بيايد و قدمي در راه عدالت برداشته بشود؛ شياطين جن و انس. خارج، از امريكا و اذنابشان و صهيونيستها بگيريد تا نزديكيهاي من.
سخنراني رییس جهور در ديدار با علما و روحانيون خراسان شمالي - مهر 88

 

قدرت طلبانی که تا کنون با چپاول بیت المال از نردبان های مادی به سرعت بالا رفته و کاخ نشین شده اند ،با آمدن دولت عدالت محور و کوتاه شدن دستشان از بیت المال از هر روشی برای ضربه زدن به بدنه دولت استفاده کردند،سیاست مداران و اقتصاد دانانی که تا قبل از تصور شجاعت دولت نهم ودهم در پیشبرد و اجرای این جراحی عظیم اقتصادی فریادِ اقتصاد بیمار و وابسته به نفت و...شکایت از وضع موجود را بر آورده بودند.

 

بعد از مشاهده این شجاعت وهمت در دولت ساکت شدند ودیگر حرفی از هدفمندی یارانه ها نزدند.

البته بیمار دلانی که قصد تخریب چهره دولت را داشته و دارند و شیاطینی که موقعیت های سیاسی و اقتصادی خود را در خطر می دیدند از روزی که همت دولت را در به اجرا در آوردن این طرح بزرگ مشاهده کردند،از راههای مختلف با انتقاد های مغرضانه سعی در سنگ اندازی در مسیر هدفمندی یارانه ها دارند و سعی کنند زمینه ای را فراهم کنند تا بتوانند به خاطر اهمیت و حساس بودن آن خرده حساب های سیاسی را اینجا تصویه کنند و به خاطر ضربه به دولت در این طرح ملی اخلال ایجاد کنند.

وبی شک در این ورطه حساس که دولت به کمک آحاد جامعه برای اجرای این طرح عظیم ملی نیاز دارد،وقت را برای انتقام مناسب دیده و در صددضربه به دولت بر می آیند.

شیاطینی که به تعبیر رییس جمهور شجاع و بی باک منافع خود را در خطر می بینند وبا کوته فکری آخرت خود را ویران می کنند وسعی در صدمه وارد کردن به وجهه این طرح عظیم وعدالت محور می کنند.

مخالفان عجله کردند، هدفمند کردن یارانه‌ها آغاز شد

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=66149

جزييات جديدي از سناريوي زمين زدن هدفمندي يارانه ها

http://www.bultannews.com/fa/pages/?cid=31437

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
دانلود نوحه و مداحی - درباره امام زمان و آخرالزمان - مذهبی و ...
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 168
  • کل نظرات : 48
  • افراد آنلاین : 9
  • تعداد اعضا : 73
  • آی پی امروز : 98
  • آی پی دیروز : 15
  • بازدید امروز : 112
  • باردید دیروز : 30
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 246
  • بازدید ماه : 246
  • بازدید سال : 17,148
  • بازدید کلی : 412,236